Smaczna włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Włoskie restauracje to w kraju najpopularniejszy typ restauracji. Cenimy włoskie jedzenie bo jest smaczne, pożywne i nie jest drogie. Oczywiście najczęściej wybieramy takie przysmaki jak pizza imakarony. Mocniej wrażliwi konsumenci degustują mniej znane dania obiadowe takie jak tortellini, gnocchi czy włoskie zupy minestrone.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji warto przyjrzeć się kilku istotnym elementom: czy miejsce korzysta z włoskich produktów, czy w menu znajdują się też nie tak popularne włoskie potrawy, czy lista win, oferuje klasyczne włoskie wina. Włoska kuchnia to bogata różnorodność oraz dania z różnych części kraju. W mistrzowskiej restauracji poczujemy naturalny klimat Włoch.
Włoska kuchnia jest nieskomplikowana, ale to wcale nie znaczy, że jest mniej smaczna Z pewnością można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Aromatyczne wino z Włoch
Jakakolwiek szanująca się restauracja włoska, która ubiega się do bycia ekskluzywnym miejscem na kulinarnej mapie regionu, nie powinna zaniedbywać trunków. Posiłek we włoskim klimacie z całą pewnością musi zawierać również aperitiff. Kieliszek czerwonego wina to dla Włochów typowa praktyka. nasze menu Klasyczne włoskie wina to przede wszystkim toskańskie chianti, lombardyjskie oltrepo pavese i nuragus z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli rzeczywiście ma być rozpoznawana jako faktycznie włoska, powinna mieć różnorodną kartę win.
Regionalna włoska restauracja
Chcąc poznać indywidualność kuchni włoskiej bez cienia wątpliwości warto wybrać się do restauracji, która umie podać nie jedynie pizzę i makaron.
Zobacz film